Історичні та сучасні наукові підходи до визначення здоров’я | Архив НУЦЗУ


Просмотр информации о документе


Название:Історичні та сучасні наукові підходи до визначення здоров’я
Коллекция:Сборник научных трудов "Проблемы экстремальной и кризисной психологии"
Авторы: Світлична Н.О.
Ключевые слова: , , , ,
Издатель:НУЦЗ України
Год публикации:2011
УДК:159.9
Вид документа:статья
Язык документа:украинский
Добавлен в архив:20.04.2016
Сводная информация по документу:Світлична Н.О. Історичні та сучасні наукові підходи до визначення здоров'я. - С. 223-232.
Постоянная ссылка: http://scikh.pp.ua/?p=1230
Короткая ссылка на файл:
Ссылка на файл: http://nuczu.edu.ua/sciencearchive/ProblemsOfExtremeAndCrisisPsychology/vol9/029.pdf

В статье проанализированы общетеоретические подходы к исследованию проблемы психологического здоровья личности. Рассмотрены основные подходы к определению понятия «здоровье». Выделены этапы в эволюции представлений про здоровье. Показано, что на сегодняшний день феномен здоровья не представлен в спектре актуальных философских проблем. Проанализированы понятия «нормы» и «патологии».

Аннотация (русс.):
Аннотация (укр.):У статті проаналізовано загальнотеоретичні підходи до дослідження проблеми психологічного здоров'я особистості. Розглянуто основні підходи до визначення поняття «здоров'є». Виділено етапи в еволюції уявлень про здоров'є. Доведено, що на сьогоднішній день феномен здоров'я не представлений у спектрі актуальних філософських проблем. Проаналізовані поняття «норми» та «патології»
Аннотация (англ.):h of individuals. The main approaches to the definition of "health." Highlighted the stages in the evolution of ideas about health. It is shown that to date the phenomenon of health is not represented in the spectrum of current philosophical problems. Analyzed the concept of «norms» and «pathology».



 

 



© 2015 — 2024 Центр информационных технологий НУГЗУ